Arkiv / Fordon

160 nya elbussar när Västtrafik storsatsar samt andra nyheter om eldrivna bussar kvartal 2 2019

Creative commons license

Västtrafik kommer köra 160 nya elbussar till från och med nästa år. En upphandling blev klar igår. Trafikföretaget Transdev blev tilldelad. Elbussarna kommer gå i Göteborg, Mölndal och Partille. Med de redan befintliga och planerade elbussarna så kommer Västtrafik totalt ha 220 elbussar i trafik 2020.

Detta är givetvis en stor nyhet i Sverige. Enligt PowerCircles statistik fanns 134elbussar i drift maj 2019 i Sverige.

Det är mycket nyheter om elbussar, så dagens nyhetsbrev är en sammanställning av nyheter, samt tips på rapporter och konferenser inom området. Passar också på att skriva om några nyheter om bränslecellsbussar.

Tips på rapport om elbussar i Sverige

Rapporten “Informationsstöd om elbussupplägg till kollektivtrafikhuvudmän” (går att ladda hem som pdf) innehåller en sammanställning av kunskap om elbussar, men också beskrivningar av erfarenheter från svenska och nordiska städer. Målgruppen är i första hand till organisationer som upphandlar och bedriver kollektivtrafik. Energimyndigheten och Trafikverket har beställt rapporten och Sweco Energuide har skrivit den.

Rapporten är på 98 sidor och innehåller beskrivning av fordon, batterier, laddinfrastruktur, säkerhet, kostnader, upphandlingsprocesser och erfarenheter.

Tips på rapporter om elbussar i världen

Två rapporter från WRI, Barriers to Adopting Electric Buses och How to Enable Electric Bus Adoption in Cities Worldwide, har sammanställt erfarenheter från olika städer i världen. Den första rapporten innehåller vilka hinder som finns för att införa elbussar globalt och den andra rapporten beskriver rekommendationer för att ta bort hinder.

Fokus i rapporterna är på att införa elbussar i länder utanför västvärlden. De vanligaste barriärerna är avsaknad av kunskap om elbuss-system, befintliga upphandlingar och metoder att hitta finansiering, samt institutionella hinder, som t ex vem som bestämmer vad och marktillgång.

WRI är World Resources Institute och är en globalt mycket känd Think tank.

WRI har också nyligen gjort en Excel-model för att räkna på elbussar i jämförelse med andra alternativ i världen.

Nyheter från fordonsföretag och laddinfrastrukturföretag

Volvo introducerar elbuss för 150 passagerare. Den blir officiellt introducerad oktober i år.

Scania har presenterat det eldrivna konceptfordonet NXT, som är en buss på morgonen och kvällen, men kör gods på dagen och avfall på natten.

Hyundai har presenterat en dubbeldäckare, som går på el.

Polska Solaris har vunnit en order på på 90 elbussar från lokaltrafiken i Berlin, BVG.

Amerikanska Proterra har skapat ett nytt leasingsystem för batterier till elbussar.

ABB utökar sina lösningar för laddning av elbussar med automatiska pantografer som ska göra laddningen snabbare och effektivare.

Mer hybridbussar och elbussar i Sverige

Umeå satsar på elbussar. Från och med 17 juni har Umeå 35 stadsbussar med eldrift.

32 biogashybrider från Mercedes-Benz  till Jönköping. 

Nyheter om bränslecellsbussar

H2Bus Consortium är startat. Målet är 1000 bränslecellsbussar i europa. De har redan finansiering för 600 bussar, som ska gå 2023 i Danmark, Lettland och Storbritannien.

Van Hool har inlett en stor leverans av bränslecellsbussar till de tyska städerna Köln och Wuppertal. Ordern är på 40 bränslecellsbussar. 

EU-politik

EU-förslaget till direktiv om rena fordon, Clean Vehicle Directive, CVD II är godkänt. Det finns t ex krav på en viss andel noll-emissions bussar i Sverige.

Den slutgiltiga lagtexten finns här (pdf).

Tips på elbusskonferenser

Ni som är i Almedalen kan gå på seminariet “Vem ska äga elbussarna i de smarta städernas kollektivtrafik?” imorgon.

Den 28-29 augusti är det nordisk elbusskonferens i Oslo.