Arkiv / Samhälle

Evenemang

Creative commons license

Idag får ni en lista på nya evenemang vi fått tips om.

Det finns många fler inom omEV:s bevakningsområde. Ni kan se vår kalender via den här länken med alla evenemang.

Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter bjuder in till två kunskapswebbinarier
En del av pilotprojekten inom Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter har nu färdigställt laddstationer och slutrapporterat sina projekt. För att sprida erfarenheter därifrån genomför Energimyndigheten nu en webbinarieserie i två delar.

Det första webbinariet, Laddstationer för tunga transporter – Erfarenheter och lärdomar från genomförda projekt inom Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter, är ett allmänorienterat seminarium för aktörer som vill veta mer om laddstationer för tunga transporter. Det riktar sig till exempelvis branschorganisationer, myndigheter, kommuner, åkerier m fl.
Dag & tid: 20/11 kl 14:00-15:00. Läs mer och anmäl dig >>

Det andra webbinariet, Laddstationer för tunga transporter – Tips och råd till nya projektgenomförare, vänder sig till genomförare av nya pilotprojekt och andra aktörer som planerar att installera laddstationer för tunga transporter.
Dag & tid: 6/12 kl 14:00-15:00. Läs mer och anmäl dig >>

15 november 15:00-16:00 Digitalt. Next Generation Batteries and Recycling of Batteries. Chalmers’ WISE gästprofessor Madhavi Srinivasan, Nanyang Technical University, Singapore, presenterar sitt arbete med titeln ”Next Generation Batteries and Recycling of Batteries”. Läs mer

17 november. 13:00-15:30. Resultatseminarium: Hur ska kraftförsörjningen till våra logistikhubbar gå till? InfraSweden. Du kommer att få ta del av resultatspresentationer från två projekt som kommit en bit på väg: Öresundskraft​ och Swedavia. Läs mer

17 november 14:00-16:00. Half-time seminar: Zeinab Raoofi. System-level Impact of Electrification on the Road Freight Transport System: A System Dynamics Modelling. ITRL KTH. Läs mer.

22 November 10:00-10:45. How to apply for funding for CEF Digital, CEF Transport and CEF Energy projects. Spinverse. Läs mer

28 November 15:30-17:00. Title: Lithium, Interfaces & Action: Designing on Fast Track Next Solid Battery Materials. Jennifer Rupp. Battery 2030+ Excellence Seminar. Läs mer

7 december 13:00-15:00. Arena Framtidens Elsystem – Resilient och trygg elförsörjning. Ett digitalt seminarium med insikter om forskning och innovation i elsystemet. Power Circle Läs mer

1 februari. Klimatkrav och klimatkalkyl. Trafikverket. De kommer också att djupdyka i strategin för elektrifiering av fordon och arbetsmaskiner i entreprenader som introducerades vid förra årets konferens. Läs mer

6 februari. Konferensen Framtidens Elsystem. Den 6 februari arrangerar Power Circle på uppdrag av Energimyndigheten den första upplagan av insiktsfull konferens inom forsknings- och innovationsprogram Framtidens Elsystem. Konferensen består av ett heldagsprogram och hålls fysiskt i Bryggarsalen, Stockholm samt digitalt. Läs mer