Arkiv / Samhälle

Evenemang: Batteribyte, vätgasstationer, Toyotas bränsleceller och mycket mer

Creative commons license

11 maj. EDAY2022 – Bioråvarans potential i ett fossilfritt Sverige – hur får vi mer värde från våra bioråvaror? Region Östergötland, Länsstyrelsen i Östergötland, Linköpings universitet, Vreta Kluster och Cleantech Östergötland Norrköping. 

12 maj. Stockholm. Applied data for sustainable mobility solutions – Stockholm seminar. Join us for a Telematics Valley Stockholm seminar featuring keynotes and panel with Ericsson, Scania, M-Volvo Car Mobility, SAS Institute and Teradata. Networking lunch and mini exhibition.

12 Maj (13:00-14:00). Styrmedel och biodrivmedel i EU – igår, idag och imorgon. F3 och Energimyndigheten. Öppet webbinarium via Teams med frågestund. 

13 maj. On Hybrid Fuel Cell and Battery Systems for Maritime Applications. Disputation. KTH.

20 maj. Characterization methods and modelling for Li-ion batteries: entropy, impedance, pressure, diffusivity & temperature swings induced aging. Disputation. Chalmers.

24 maj. Runt hörnet – En trendspaning om klimatneutrala städer och samhällen. RISE Research Institutes of Sweden. Välkomna att lyssna på trenderna runt hörnet. Vi lever i en allt mer osäker värld. Hur påverkar sanktioner, riskhantering och oro på marknader och börser samhällets omställning till klimatneutralitet? Vilka trender skapar nya förutsättningar för hur vi bygger och utvecklar våra städer och samhällen? 

25 maj. Lindholmen International Talks: Electrification – what mindset will take us to the top? Online and at Uni3 by Geely, Pumpgatan 1, Göteborg. Lindholmen International Talks are brought to you by Uni3 by Geely and Lindholmen Science Park. 

30 maj-3 juli. H22 City Expo. Helsingborg. Många dagar om mobilitet och energi. B la Transportsektorn laddar tungt 21 juni och Räcker elen till alla – så kan vindgas elektrifiera Sverige 21 juni. Transition Lab Forum / Climate-Smart Mobility (Viable Cities and Drive Sweden) 2030 14 juni 

1 juni. Vätgastankstationer: Nya affärsmodeller utvärderar potential och nytta. Digitalt via Zoom. RISE Research Institutes of Sweden, Mariestads kommun (ElectriVillage) och VänerEnergi har arbetat i projektet. Hur optimerar och maximerar man den ekonomiska potentialen hos en vätgastankstation? Vilken nätnytta genererar den och hur kan man använda tankstationens restnyttor? Nyttan står i fokus på slutkonferensen för projektet, Vätgasproduktion för ellagring efter elnätsnytta och affärsmodeller.

1 juni. Webinar – battery swapping for heavy trucks! Sweden-China Bridge. In this webinar participants will develop deeper understanding of what BS is and how it works for electric heavy trucks (BEHT) from the key actor’s perspectives, putting battery swapping in large scale operations in China from technology to business model perspectives. During the webinar you will listen to a number of significant Chineese actors who play mayor parts in the electrification, for example electricity production companies, BS system developers and operators, BS based BEHT manufacturers and BEHT operators. During the webinar the audience will have opportunities to discuss with key actors from Sweden and China. Presentations will also be held by Trafikverket (Swedish Transport Administration) and VTI (The Swedish National Road and Transport Research Institute).

1-2 juni. Energy ConFusion 2022. Skellefteå. Energy ConFusion 2022 arrangeras av North Sweden Cleantech i samarbete med Power Circle. Energy ConFusion är en innovativ mötesplats och konferens för en hållbar framtid. Konferensen arrangeras årligen som ett tvådagarsevent i norra Sverige, och tar avstamp i publikdrivna diskussioner om elektrifiering och  smarta energilösningar som möjliggör den gröna omställningen. 

8 juni. På rätt väg? Stockholm. Sedan 2010 har Energimyndigheten och f3 Svenskt kunskapscentrum för förnybara drivmedel tillsammans drivit samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system. Programmet avslutas under 2022.  Vad har forskningen hittills lett till och hur går vi vidare? 

8 juni. KTH Debatt – Är kärnkraften lösningen? KTH. 

9 juni. Inbjudan till Toyotas vätgasseminarium. Stockholm. Toyota kommer att presentera sin vätgasteknik i applikationer som visas för första gången i Sverige. Det kommer att anordnas åkturer med Caetano stadsbuss, som drivs med Toyotas bränslecellsteknik samt demonstration och möjlighet till provkörning av Toyotas vätgasbil Mirai (Mirai betyder framtid på japanska). Toyota kommer att demonstrera sin helt nyligen lanserade vätgasgenerator via sin partner EODevelopment på plats och under drift visa exempel på vad den kan användas till.

9 juni. Workshop Manufacturing of Electrical Machines. Swedish Electromobility Centre. Landskrona.