Arkiv / Samhälle

Seminarier, konferenser och disputationer

Creative commons license

18 maj. Digital seminar. Recent developments in electromobility and eco-driving. ”Swedish Electromobility Centre and Chalmers university of technology are happy to invite you to this digital seminar presented by Nikolce Murgovski.” Mer info

19 maj. Towards zero emission road transport (2Zero). “Mark your agenda: On 19 May, the European Commission representatives and stakeholders from EGVIA will introduce the future co-programmed partnership: 2Zero, a renewed partnership under Horizon Europe.” Mer info

19 maj. AVERE WEBINAR: STATE OF PLAY ON THE AFID. “This webinar will look at what we can expect from the AFID, and how it will be key to supporting the uptake of e-mobility.” Mer info

20 maj. Hur kommer den svenska fordonsflottan på väg att utveckla sig de kommande tre åren? Trafikanalys. Online. Mer info

20 maj, Disputation Uppsala Universitet. Electrochemical characterizations of conducting redox polymers with proton traps: Enabling proton cycling in aprotic systems for high potential energy storage. Lisa Åkerlund. Länk

20 maj. Grand Opening of UL’s Electric Vehicle Charging Testing Laboratory. “Representing one of the most important EV charging testing footprints in Europe, UL’s EV laboratory, located in Neu-Isenburg / Germany, addresses the growing demand for DC fast charging electric vehicles and offers EV charging, charging infrastructure and vehicle manufacturers state-of-the-art technology and a comprehensive service solution, all under one roof.” Mer info

24 maj. Ekotransport. Online. 2030-sekretariatet. Aktuell Hållbarhet. länk

24-26 maj. International Electric Vehicle Technology Conference. Japan, men helt online. Mer info

25 maj, KNOGA – Fossilfri framdrift för tunga långväga godstransporter på väg, VTI, mer info, online “I det här webbinariet berättar forskare om hur man synliggjort kostnader och klimatnytta för ett trettiotal fossilfria alternativ, och hur de kan stå sig till år 2030 och 2045.”

25-26 maj, 3RD EDITION EV CHARGING INFRASTRUCTURE FORUM. BIS GROUP, Efacec, EDP, BloombergNEF, AVERE. Online. Mer info

26 maj, LIGHTer: omställning mot elektrifiering. “Välkommen till ett seminarium med elektrifieringsfokus mot fordon och transport och den omställning som väntar tillverkande företag!” Mer info

26 maj, Johan Jansson från Umeå universitet talar på temat ”Normer och känslors betydelse som motivatorer i den gröna omställningen”. VTI, Mer info “Vad är det som driver konsumenter att handla miljövänligt trots att det ibland både är dyrare och krångligare? Även om de tidiga elbilarna hade sämre räckvidd, vara svårare att ”tanka” och dessutom dyrare i inköp, fanns det ett antal konsumenter som investerade och var nöjda med sina val. Det kan verka irrationellt ur ett strikt ekonomiskt perspektiv men mönstret upprepas gång på gång i vitt skilda branscher”.

26-27 maj. Gasdagarna digital edition. Mer info. Energigas Sverige. “Låt dig inspireras och få viktiga insikter och kunskap om energiomställningen, hållbarhet, biogas, vätgas, politiska styrmedel, EU-frågor, fordonsgas, AI, säkerhet och teknik, klimat, sektorskoppling, sjöfart och mycket mer.”

27 maj. Trafikverkets årliga Forskning- och innovationsdag. Mer info

28 maj. Lindholmen Connected med Thomas Ingenlath, CEO Polestar. Mer info

2 juni. Varför pratar alla om halvledare? IVA. Mer info

3 juni. DECARBONIZING EU CITIES THROUGH HYDROGEN. EVERYWH2ERE project. Online. Mer info

4 juni. Disputation KTH. Life cycle assessment of electric vehicle batteries and new technologies. Mats Zackrisson. Mer info

4 juni. Disputation Uppsala Universitet. Hunting hydrogen – Structure-property relations in high entropy alloy-based metal hydrides. Gustav Ek. Mer info

9 juni. Disputation KTH. State Estimation of Lithium-ion Batteries. Xiaolei Bian. Mer info

9 juni. The impact of the Batteries Regulation on research, innovation and product development. BATTERY 2030+ and Recharge. länk

10 juni. Disputation Uppsala Universitet. Electrochemical characterisations of TiO2 nanotube and lithium-metal electrodes for lithium-based batteries. Charlotte Ihrfors. Mer info

11 juni. Disputation Uppsala Universitet. Exploring the frontiers of polymer electrolytes for battery applications – from surface to bulk. Christofer Sångeland. Mer info

14-16 juni. rev2021 – Resource Efficient Vehicles conference. KTH. Mer info

16 juni. Swedish Electromobility Centre is happy to invite you to this seminar on Horizon Europe. Mer info

16 juni. HeavHy – Kick-off Event. ”Heavy-duty and vessel manufacturers, aircraft manufacturers and infrastructure providers for a global roll-out of a hydrogen infrastructure. Interoperability.” länk

17 juni. Mobility.E Virtual Symposium. The Mobility.E Virtual Symposium continues the exchange between stakeholders along the mobility value chain and with non-technical stakeholders in terms of introducing vehicle electrification, connectivity and automation. Mer info

17 juni. Uppstart: Kraftsamling elektrifiering
”Välkomna att bli en del av kraftsamling elektrifiering för Västra Götaland. Den 17 juni sätter vi fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete för elektrifieringen av regionen. Tillsammans mobiliserar vi för en omställning från fossil energi till el, från elproduktion och -försörjning till kompetens, användningsområden och infrastruktur.” Mer info

20-24 juni. 9th World Hydrogen Technologies Convention “Digital Edition”. WHTC together with f-cell+HFC. Mer info

23-24 juni. European Research and Innovation Days 2021. Online länk

21 sep. Chalmers Styrkeområde Transport Initiativseminarium: Where are we going? Trends and research directions in transports. Bl a om vätgas i transportsektorn. Mer info.

6-7 oktober. eComExpo. ”Omställningen till eldrift av vår nyttotrafik har tagit fart på allvar. Nu öppnar arrangören av den framgångsrika elbilsmässan eCarExpo en mötesplats även för omställningen av de kommersiella fordonen.”. Arlandastad och online. Mer info.

21 oktober. Consequence of change – The mobility turns to future. “Stora Leverantörsdagen kommer detta året bli en hybrid – vi kommer erbjuda ett par hundra fysiska platser samtidigt som vi kommer sända förmiddagen live. De fysiska deltagarna kommer få ta del av ett bredare program samt utställning, så det gäller att vara först till kvarn när anmälan öppnar!” Mer info

26 oktober. Roads to the future 2021. Welcome to Swedish Electromobility Centre’s biennial, international electromobility conference Roads to the Future, which will take place in Uppsala Concert & Congress Hall. Mer info bl a program.

10-11 November. Nordic EV Summit. Mer info

3-5 December. Göteborg ECar Expo. Mer info