Arkiv / Teknik

Webinarer om batterier, vätgas, laddinfrastruktur, laddhybrider och mycket annat

Creative commons license

24 september (idag) 17-18 Öppen föreläsning – Batterier för en grön omställning av framtiden Behovet av batterier och att kunna lagra energi i vår vardag bara ökar. Men vilka batterier kommer vi att få och vad kommer de att betyda för vår miljö? Presentationen kommer att ge exempel på var forskningen står idag och vilken riktning den tar för att stärka en utveckling mot en klimatneutral framtid. Välkomna till en digital öppen föreläsning med professor Kristina Edström, KTH:s Stora pristagare 2018. Plats: Digitalt på Zoom. Anmälan

24 september (idag) 09:30-12:00 WEBINAR ON POWER-TO-X: THE HYBALANCE PROJECT The HyBalance Consortium invites you to discover the results and learnings from the HyBalance project. The HyBalance facility in Denmark demonstrates the use of hydrogen in energy systems. Digitalt. Anmälan

25 september. 11:00-12:00. Webinar: Nordic Hydrogen Fuel Cell Buses. Brint Denmarklänk

28 september. 11:15-12:00. Hur många laddplatser kommer att behövas? Inom det EU-finansierade projektet Elbilslandet Syd bjuder Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad in till tre fullspäckade webbinarier för att behandla de största frågorna som dyker upp för fastighetsägare i samband med att sätta upp laddplatser för elbilar. Webbinarium 3. Hur många laddplatser kommer att behövas? På det här webbinariet, det tredje och sista i serien, kommer först en expert på framtidens elsystem från Power Circle att prata om varför användningen av elbilar förväntas öka och med hur mycket, samt vad ökningen ställer för krav på tillgång till laddplatser. Vilken typ av laddplatser förväntas dessutom försörja största delen av elfordonen. Mer info

28 sep, 16:00-17:00 Real-world usage of plug-in hybrid electric vehicles: Fuel consumption, electric driving, and CO2 emissions. ICCT och Fraunhofer Institute. Plug-in hybrid electric vehicles (PHEVs) combine an electric and a combustion engine drive train. They offer noteworthy potential to reduce global greenhouse gas emissions and local air pollution if they are driven mainly on electricity. This webinar will assess the real-world fuel consumption and CO2 emissions of plug-in hybrid electric vehicles in China, North America, and Europe, with a focus on Germany. Panelists at the webinar will present new evidence based on the real-world usage and fuel consumption of approximately 100,000 PHEVs. In addition, the presenters will suggest policy recommendations to increase electric usage of PHEVs. Mer info och anmälan.

29 september Toward zero emission transport: World trends and the role of business. Arrangör: BloombergNEF och WBCSD. Bl a Ingka Group, Arrival, EnelX medverkar. Anmälan och info

29 september, 9-12 Digital hearing om förslaget till strategi för Sveriges deltagande i Horisont Europa Arrangör: Energimyndigheten, Formas, Forte, Rymdstyrelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova, länk

30 september 15-16. Arrangör: Innoenergy, Energy Storage News. Ultracapacitors & the energy transition: unlocking new possibilitities through innovation. länk

30 september, 10-12 Webbinarium: Vilka effekter ger det reviderade Bonus-malussystemet? Bil Sweden. Välkommen till BIL Swedens webbinarium där vi reder ut de aviserade förändringarna i Bonus-malussystemet och dess konsekvenser för fordonsmarknaden. Mer info

30 september, 10-12. Webbsänt informationsmöte om Horisont Europa, Vinnova, länk

2 oktober. Disputation, 2020. Chalmers. Fuel-efficient driving strategies. Mer info

2 oktober. Disputation. KTH. Engaging in green logistics: An eye on shippers, logistics service providers, and their interactions. Mer info

6 oktober. Doktorsavhandling, 2020. Chalmers. Assessing Mineral Resource Scarcity in a Circular Economy Context. Mer info

6 oktober. Vätgasens roll i energisystemet. IVA. 17:30-19:30. länk

7 oktober Den tillgängliga laddplatsen – Att bygga laddplatser för alla! Webbinariet är samarrangemang mellan projekten Elbilslandet Syd (delprojekt som leds av Länsstyrelsen Skåne och Energikontoret Skåne) och Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland (som leds av Biofuel Region och Region Jämtland Härjedalen). Mer info.

13 oktober. Hydrogen: Opportunities for The Swedish and Dutch economies. Vätgas Sverige. länk

21 oktober. NATIONELL KONFERENS I TRANSPORTFORSKNING 2020. KTH. länk

26 oktober HOW INNOVATIVE FINANCING CAN SCALE ZERO-EMISSION TRUCKS AND BUSES. Arrangör: Drive to Zero. One of the keys to accelerating the adoption of commercial zero emission vehicles is the emergence of new financing models, from all-in leases to climate funding. What new financing tools are companies and financiers adopting that can unlock more rapid scaling of zero emission trucks and buses? Online. Mer info om arrangemang.

Om ni vill läsa mer om projektet finns artikeln “Canada, China, Chile, Finland, Germany, Japan, Netherlands, Norway, & Sweden To Collaboratively Grow Zero-Emission Commercial Vehicle Manufacturing, Infrastructure & Deployment”.