Arkiv / Samhälle

Tips på evenemang, kurser och nätverk

Creative commons license

Northvolt – grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform
9 mars, Stockholm
länk

Webbinarium: Vad krävs för att snabba på elektrifieringen?
Trivector
Webbinarium
11 mars 10-11
”Tekniken är redo. Batteriutvecklingen går snabbt och nya elfordon introduceras kontinuerligt på marknaden. Många elektrifieringsprojekt pågår, inte minst elektrifiering av bussar. Men omställningen till elektriska fordon går fortfarande för långsamt. Vad krävs då för att snabba på elektrifieringen?

Vi bjuder onsdagen den 11 mars kl.10-11 in till ett kostnadsfritt webbinarium som behandlar denna fråga och lyfter fram exempel som vi har arbetat med”.
Länk

Mobilitet & Beteende 2020
Gröna Bilister
16-17 mars, Jönköping
”Mobilitet & Beteende är Gröna Bilisters årligt återkommande konferens och den viktigaste mötesplatsen för dig som vill vara med och påskynda framtidens hållbara mobilitet!
Denna gång så pågår konferensen från lunch 16 mars till lunch 17 mars.”
länk

Att marknadsföra bilar med miljöargument – vad gäller?
Bil Sweden
Tid: 17 mars kl. 08:30 – 10:00 (Frukost från 08:00)
Plats: Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm. Sal: Wallenbergaren.
”Tisdag den 17 mars bjuder BIL Sweden in till ett frukostseminarium om regler och riktlinjer gällande miljöpåståenden vid marknadsföring av bilar till konsument. Seminariet kommer bland annat fokusera på frågor som berör marknadsföring i bilhallar, annonser samt marknadsföring på nätet.”
Mer info

Disputation: Structure and Dynamics in Liquid Battery Electrolytes
Chalmers
Gustav Åvall
2020-03-20 10:00
Mer info

Bilstadens liv och död – en framtidsspaning
25 mars, KTH
Föreläsning Alexander Ståhle
”I början av 1900-talet föddes idén om bilstaden. Den byggdes och har skapat de städer vi idag lever med. Idén fick dock andra konsekvenser än vad som var tänkt, med trängsel, livspussel, orättvisor, miljöproblem och död. Idag ser samhället annorlunda ut. Trendanalyser visar att vi kommer få andra städer i framtiden som är smartare, renare, och mer hållbara.”
länk

Tre vanliga påståenden om laddbara bilar – vi reder ut begreppen
Bil Sweden
Tid: 31 mars kl. 8.00-9.30 (frukost från kl. 7.30)
Plats: Vasagatan 28, Stockholm

”Välkommen till ett frukostseminarium i två delar. Det första äger rum tisdag 31 mars och det andra den 15 april. Under seminariet kommer tre vanliga påståenden om laddbara bilar tas upp. De som diskuteras under det första seminariet är:

  • Det är dyrt med en laddbar bil
  • Elen kommer inte att räcka
  • En laddbar bil ger räckviddsångest”

Medverkande:
Sara Emanuelsson, Svensk Energi
Martina Wikström, Energimyndigheten
Marlene Burwick (S), Miljö- och jordbruksutskottet
Maria Stockhaus (M), Trafikutskottet
samt representanter från BIL Sweden, MRF och M Sverige

Seminariet kommer även att livesändas från BIL Swedens Facebook: facebook.com/bilsweden
Mer info

Battery Storage Masterclass
InnoEnergy
1-2 April, Uppsala
23 april, Stockholm
”This is a blended learning course. The course starts with flexible, self-paced online learning modules that can be taken over a period of 6 weeks. The online learning part is your fast-track to insider understanding of battery storage – current developments, future evolution, applications and opportunities and gives you a comprehensive understanding of the battery storage revolution. . After your online learning, you will meet peers and experts in various location in Sweden. ”
Mer info

Nätverk för doktorander inom e-mobilitet
Swedish Electromobility Centre
Är du doktorand inom e-mobilitet? Doktorandnätverket för svensk el- och hybridfordonsforskning är öppet för alla de doktorander i Sverige  som forskar på olika aspekter av el- och hybridframdrivning av vägfordon. Nätverket är en mötesplats för doktorander på olika universitet och stimulerar till samverkan med industrin.

Doktorandnätverket ger dig:

  • Tillgång till Swedish Electromobility Centres aktiviteter och nätverk
  • Kontakt med doktorander inom olika ämnesområden
  • Kunskapsbyggnad genom doktorandkurser, seminarier och workshops
  • Utrustning för framtida utmaningar”

Mer info

Swedish Electromobility Centre Summer School 2020
25-29 maj, Söderköping
”Swedish Electromobility Centre is happy to invite you to the centre’s summer school, that focuses on components and system studies for electromobility, with emphasis on electric battery and fuel cell vehicles. The school is intended for PhD students in the field of e-mobility however SEC industrial partners may also attend.

The course provides an overview of vital components such as batteries, fuel cells and electric machines, and also tools for system studies, to be used for evaluation and design of vehicle propulsion systems. Possibilities and limitations with different propulsion solutions will be discussed. The setting of the course is Söderköpings Brunn.”
Mer info