Renault-Nissan och Mitsubishi Motors ska gemensamt ta fram en mindre batterielbil

Creative commons license

Renault-Nissan och Mitsubishi Motors ska vidareutveckla sitt samarbete [ref]Renault-Nissan Alliance & Mitsubishi Motors corporation explore wide ranging global product and technology cooperation. Pressrelease 5 nov 2013. länk[/ref][ref][5] Renault-Nissan Expands Mitsubishi Cooperation on Vehicles. Bloomberg. 5 nov 2013. länk[/ref].
En del är att Nissan och Mitsubishi Motors tillsammans ska utveckla en mindre laddelbil som ska säljas på global basis.
Den nya mindre laddelbilen ska utvecklas från deras gemensamma ”Kei”-bil plattform. Kei är en speciell sorts mindre bilsegment som finns i Japan. Om ni vill veta mer om Kei kan ni läsa min analys av den japanska bilmarknaden här.
Den mindre laddelbilen tas fram i joint venturet NMKV, som Nissan och Mitsubishi Motors startade 2011.
Målet med NMKV är att gemensamt ta fram Kei-bilar.