Arkiv / Samhälle

Volvo Cars sålt 1000 V60 plug-in under okt i Nederländerna

Creative commons license

Volvo cars sålde 1000 V60 plug-in hybrid i Nederländerna under oktober månad[ref]Volvo Car Group announces October retail sales. Volvo Cars’ global sales up 3.7 per cent, continued strong growth in China. Volvo Cars Pressrelease. 5 nov 2013. länk[/ref][ref] The Netherlands the top market for Volvo V60 plug-in hybrid in October. Green Car Congress. 5 nov 2013.länk[/ref].
Nederländerna är ett laddhybridland. Under 2012 såldes 8% av alla laddhybrider i världen i Nederländerna.
En stor anledningen har varit det fördelaktiga skattesystemet för att använda laddhybrider som företagsbilar [ref] Overview of GHG-abatement measures in the Dutch road transport sector. Underlagsrapport för Utredningen Fossilfri fordonstrafik. länk[/ref][ref] MIA and e-mobility About the implementation advantages of fiscal incentives. Johan van Zwet NL Agency. 30 oct 2013. länk[/ref].