Arkiv / Samhälle

Mer evenemang

Creative commons license

Förra veckan skrev vi tips på evenemang inom omEV:s bevakningsområde.

Vi fick flera nya förslag från er läsare. Men först några tips på inspelade och sevärda evenemang som ni kan se efteråt.

29 mars 10:00-11:00 (idag) Multitankstationer.  “En multitankstation skulle kunna tillhandahålla vätgas som drivmedel vid samma tankstation som också tillhandahåller till exempel biogas och el. Det gör det möjligt att gradvis marknadsintroducera ett nytt drivmedel baserat på infrastrukturen och distributionsnätverket hos ett befintligt drivmedel. Forskare har utforskat konceptet genom en systematisk miljö- och teknoekonomisk utvärdering av olika upplägg för produktion av vätgas i större skala i närheten av en tankstation för vätgas och vid själva tankstationen. Hör dem berätta om studiens resultat.” Online-event. IVL, CIT Industriell Energi.

30 mars. Kraftelektronikdagen. Västerås. “Välkomna till en seminarie- och diskussionsdag om kraftelektronikens betydelse för samhällets elektrifiering. Kraftelektronik behövs för all styrning och omvandling av elektrisk energi. Svensk forskning och svenska företag har en betydande roll i kraftelektronikens utveckling. Det är viktigt att svensk industri fortsätter att vara konkurrenskraftiga på detta område. När vi ökar elektrifieringen i samhället ökar behovet av kraftelektronik, överallt. När elenergin skapas och överförs, när hela industrier och enskilda motorer drivs, batterier laddas och i alla våra elektroniska prylar. Kraftelektronik består av halvledarkomponenter som idag är en bristvara i världen.” På plats i Västerås, men presentationerna kommer att livestreamas. Smartare elektroniksystem & RISE

31 mars. BatteriesRegulation: enabling sustainable & competitive EU value chains. RECHARGE – European Association of the Advanced Rechargeable & Lithium Batteries Value Chain. Online.

5 april. Raw Materials for the Green Transition. EIT Raw Materials. Universidad Politecnica de Madrid School of Mines. Madrid, men går att vara med digitalt.

6 april. ETIP SNET Webinar: Presentation of the R&I Implementation Plan 2022-2025. The ETIP Smart Networks for Energy Transition (SNET) role is to guide Research, Development & Innovation (RD&I) to support Europe’s energy transition. länk

12-13 april EIT RawMaterials Innovation Hub North Stakeholder Days. Stockholm.

4 maj Production – Initiativ seminar 2022. Chalmers.

6 maj. Connecting Green Hydrogen Europe 2022. Madrid

9-11 maj. World Hydrogen 2022 Summit & Exhibition. Rotterdam

23-24 maj Mobilitet 2022. Oslo. Norges største forskerkonferanse innen mobilitet og samferdsel.

23-25 maj Raw Materials Summit. Berlin. “As Europe’s premier raw materials event, the RawMaterials Summit provides a holistic view of the raw materials ecosystem in the EU and beyond. Bringing together representatives from industry, policymakers, academia, investors and civil society from across Europe and further afield, the 4th Raw Materials Summit will take place in Berlin from 23-25 May 2022.”

30 maj Save the date! All Researchers Day, Transport Area of Advance. Chalmers

31 maj. The AFIR – Supercharging the Transition or Cutting Power for Infrastructure. AVERE. “The European Parliament’s Transport Committee is set to vote on its final report on the Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR) in May. While the final outcome of the file will depend on trialogue negotiations with the Council, this will provide a first opportunity to take stock of what has been agreed. Join us for a debate with experts from across the ecosystem to exchange views on whether Europe is doing enough – and, crucially, doing the right things – to enable a flourishing charging market.” Bryssel.

8 juni. På rätt väg? Stockholm. “Sedan 2010 har Energimyndigheten och f3 tillsammans drivit samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system. Programmet som avslutas under 2022 har finansierat en stor mängd projekt i vilka forskare, myndigheter, privat och offentlig sektor mötts och samverkat. Hur bidrar forskningsresultaten konkret till att nå det högt ställda målet med minskade växthusgasutsläpp från inrikestransporterna till 2030?”  Läs mer och registrera dig här senast den 23 maj.