Kategoriarkiv: Kraftelektronik

Introduktion av Annual Merit Review

skrivet av Magnus Karlström 

Imorgon börjar Energimyndighetens stora fordonskonferens. Där blir bl a ett 80-tal projekt blir presenterade från Energimyndighetens forskningsprogram inom transportområdet.

USA har en liknande konferens. Varje sommar har Department of Energy en konferens där projekt inom deras transport- och bränslecellsforskning presenterar.

Konferensen heterAnnual Merit Review and Peer Evaluation Meeting (AMR) for the Hydrogen and Fuel Cells Program and the Vehicle Technologies Office.

Efter några månader lägger du ut alla presentationer. Det är julafton att läsa igenom vad de kommit fram till. Fortsätt läsa Introduktion av Annual Merit Review

Zero Emission Vehicle and Plug-in Hybrid Electric Vehicle Technology Assessment

skrivet av Magnus Karlström

Idag fortsätter vi med att sammanfatta ARB:s (California Air Resources Board) analys av statusen för laddbara bilar och bränslecellsbilar.

Igår skrev vi om kunskapsläget om vad konsumenterna tycker samt hur bilarna körs och laddas.

Dagens sammanfattning är om en delrapport som har analyserat teknik- och kostnadsbilden för komponenter till laddbara bilar samt bränslecellsbilar. Rapporten finns här (pdf, 96 sidor).

ARB har gjort en litteraturgenomgång, men mycket av analysen är också baserat på diskussioner med bilföretag och leverantörer. Fortsätt läsa Zero Emission Vehicle and Plug-in Hybrid Electric Vehicle Technology Assessment

USA:s energidepartements årliga fordonskonferens – del 1

Varje år kommer alla som får pengar till fordonsforskning från DOE (USA:s energidepartement) till en konferens.

Konferensen heter 2015 Annual Merit Review and Peer Evaluation Meetings.

ca 500 presentationer finns nu att ladda hem från konferensen.

Jag tänkte idag länktipsa, så att ni hittar fram till det ni vill ladda hem.

Torsdag och fredag tänkte jag sammanfatta några intressanta presentationer inom några ämnen. Fortsätt läsa USA:s energidepartements årliga fordonskonferens – del 1

Kiselkarbidkonferens samt möjligt att ladda hem artiklar från EVS28

Tyvärr kunde jag inte vara med på kiselkarbidkonferensen ISiCPEAW, som var i Stockholm den 27-28 maj. Tidningen Elektronik i Norden har dock skrivit en bevakning från konferensen som vi tipsar om idag.

Ett annat tips är att det nu är möjligt att utan kostnad ladda hem de flesta konferensartiklarna från den stora elfordonskonferensen EVS28.

Många artiklar från 28th International Electric Vehicle Symposium and Exhibition finns att ladda hem

Många av artiklarna på EVS28 finns numera att ladda hem som fulltext i PDF-format. De är ca 4 sidor långa.

Hela listan på artiklar som finns att ladda hem finns här. Det finns över 200 artiklar.

Det finns t ex artiklar om elmaskiner, batterier, bränsleceller, systemanalys, miljöanalyser, laddinfrastruktur, demoprogram samt jämförelse av policy i olika länder.

”USA Japan och Kina storsatsar på kiselkarbid”

Tidningen Elektronik i Norden har sammanfattat Kiselkarbidkonferens ISiCPEAW.

Konferensen gav b la en överblick av vad som händer i världen. USA, Kina och Japan satsar nu stort på halvledarteknik i material med brett bandgap.

Artikeln i Elelektronik i Norden är detaljerad och finns att läsa här.

Thermal Modeling of Power Modules in a Hybrid Vehicle Application

skrivet av Martin Borgqvist (SP)

Disputation, LTH 2013-12-04

Thermal Modeling of Power Modules in a Hybrid Vehicle Application
Jonas Ottosson

Det var ett 40-tal personer som samlats på Lunds Tekniska Högskola onsdagen den 4 december för att lyssna på när Jonas Ottosson försvarade sin avhandling om termisk modellering av kraftelektronikkomponenter. Projektet har finansierats av BorgWarner och Energimyndigheten och har varit en del av projektet eTVD (electric Torque Vectoring Device) som tidigare hette e-BAX (elektrisk bakaxel). Handledare för avhandlingen har varit professor Mats Alaküla och opponenten för dagen var professor Josef Lutz från Technische Universität Chemnitz i Tyskland.

Fortsätt läsa Thermal Modeling of Power Modules in a Hybrid Vehicle Application