Kategoriarkiv: –

Reflektioner elvägskonferens samt NEVS och elvägar

“Livet kan være vanskelig å forstå, man vet ikke alltid hvilken vei man skal gå. Husk da at veien blir til mens man går og at man blir rikere av hver erfaring man får.”
– Ferdinand Finne (Norsk målare, författare, grafiker) 

Jag vet inte hur bra er norska är, men den viktigaste delen i citatet går att översätta till svenska att “Vägen blir till medan du går.”

Elvägar är en väg som bl a Sverige börjat gå på, men även Tyskland, Norge, USA och Honda kommer lite efter. Elvägen håller på att bli till medan vi går.

För er som inte känner till begreppet, så kan elvägar ses som ett samlingsnamn för vägar med dess kringutrustning, som oavsett teknisk lösning möjliggör överföring av elenergi till fordon under färd [1]. 

De som analyserar, planerar och bestämmer nästa steg för elvägar var utanför Arlanda på konferens juni 2018. Dagens nyhetsbrev är en reflektion från dagarna.

Men NEVS grundare och styrelseordförande Kai Johan Jiang har också nyligen sagt att företaget ska satsa på elvägar. Fortsätt läsa Reflektioner elvägskonferens samt NEVS och elvägar

#Rapidgate – Nissan Leaf och snabbladdning

Nissan Leaf 2018 lanserades i början av året och hade innan lanseringen fått en hel del beröm: ett prisvärt helelektriskt erbjudande utrustat med ett 40 kWh batteri och med 378 km körsträcka. Med DC-laddaren kan man ladda upp batteriet från 0 till 80 procent på drygt en halvtimme. Men det verkar som att antalet gånger ett Nissan Leaf batteri kan snabbladdas begränsas av Nissan: det tar längre tid att ladda än vad föraren/användaren trott. Nyheter om de snabbladdningsproblemen med Nissan Leaf spred sig snabbt över internet under #rapidgate.

Vad var det frågan om? Vi försöker titta lite närmare på detta som kom snabbt och försvann. Fortsätt läsa #Rapidgate – Nissan Leaf och snabbladdning

Battery swapping – A Better Place for India?

Tänk dig att du köper en bil, och tillverkaren tvingar dig att köpa inte bara själva fordonet utan krävde att du också betalar i förhand för 10 års bränslekostnad. Skulle du fortfarande köpa bilen? Så varför inte ’hyra’ batteriet?

Genom åren har ett antal projekt och företag passerat revy kring batteribytesprogram – battery swapping. Mest känt är nog Better Place, som dock gick i konkurs 2013. Nu för tiden pratar vi mycket sällan om batteribyte; vi pratar snabbladdning och större batteripack. Men tongångarna är annorlunda i Kina, och framför allt i Indien. Fortsätt läsa Battery swapping – A Better Place for India?

Vad händer i Almedalen?

skrivet av Magnus Karlström

Jag har gjort en lista på alla Almedals-evenemang som är inom OmEV:s bevakningsområde.

Ni kan hitta listan via OmEV:s redaktionskalender.

Ni kan se OmEV:s redaktionskalender som html.

Använd följande iCal-adress för att komma åt OmEV:s kalender från andra program. Du kan kopiera (Mac: dubbeklicka/PC: högerklicka välj sen ”copy link address”) och klistra in den i en kalender som stöder iCal-formatet.

Men ni får också den långa listan i kronologisk ordning. Fortsätt läsa Vad händer i Almedalen?

IEA: Endast 4 av 38 teknologier utvecklas tillräckligt snabbt för att nå klimatmål

skrivet av Magnus Karlström

International Energy Agency (IEA) har betygsatt 38 energiteknologier [1].

Betyget handlar om teknologierna är på rätt spår för att ta sin del för att nå klimatmål.

Endast 4 av 38 är på rätt spår. Det går helt enkelt för långsamt för de flesta.

IEA har publicerat sin utvärdering på en hemsida, som heter Tracking Clean Energy Progress. Fortsätt läsa IEA: Endast 4 av 38 teknologier utvecklas tillräckligt snabbt för att nå klimatmål

Möjlig marknad för bränsle- och fordonsindustrin – del 3 biodrivmedel

skrivet av Olle Hådell

HVO, syntetisk diesel och bensin kallas drop in bränslen. De kan blandas in i höga andelar och ändå uppfylla specifikationen för bensin- och dieselbränslestandard (EN 228 resp. EN 590). Detta betyder också att befintliga diesel- och bensinmotorer kan användas utan att kräva konvertering och/eller nytt avgasgodkännande.

Drivmedel som behöver anpassade motorkonstruktioner och ett uppbyggt distributionsnät kallas dedikerade bränslen. I pesonbilsflottan är det svårt att införa dedikerade bränslen. Det krävs helst att EU länderna gemensamt etablerar sådana marknader. För tunga fordon är det något enklare. Fortsätt läsa Möjlig marknad för bränsle- och fordonsindustrin – del 3 biodrivmedel

Framgångsrik etablering av biodrivmedel hurdå?

skrivet av Olle Hådell

Denna del beskriver möjligheter att producera drivmedel.

Trafikutskottet anser att Sverige skall producera lika mycket biodrivmedel som vi använder. Utan att räkna på detaljsiffror är detta en sund tanke. På så sätt kan vi tillföra drivmedel med låg klimatpåverkan till marknaden. För att ett drivmedel skall kunna få en bred användning måste hela kedjan från råvara via tillverkningsprocesser, distribution, tankning och motorer till slutkund fungera. Koldioxidutsläppen från källan till drivhjulen måste vara små. Energiverkningsgraden måste vara hög då råvarutillgången oftast är begränsad. En vital men ofta förbisedd fråga är kundacceptansen för bränslet. Fortsätt läsa Framgångsrik etablering av biodrivmedel hurdå?

Biodrivmedel, frälsning, lösning eller en illusion? – Inledning

skrivet av Olle Hådell

Jag har fått i uppdrag av Magnus Karlström att beskriva min syn på framtida möjligheter för biodrivmedel. Jag har en bakgrund från Vägverket/Trafikverket där jag under 17 år arbetade med miljöfrågor relaterade till fordon och bränslen. Det innebar att jag under åren diskuterat med de flesta aktörer. Jag har representerat verket i flera av de statliga fordonsforskningsprogrammen. Jag har varit svensk representant AMF. AMF står för Advanced Motor Fuels och lyder under IEA. Mitt sista uppdrag var att delta i FFF-utredningen. Fortsätt läsa Biodrivmedel, frälsning, lösning eller en illusion? – Inledning

Automotive Strategy seminar

skrivet av Jens Hagman (KTH)

Igår gick Automotive Strategy Seminar av stapeln i Nacka utanför Stockholm, seminariet arrangeras av Fordonskomponentgruppen (FKG) som är branschorganisationen för de skandinaviska leverantörerna till fordonsindustrin. Fokus på seminariet var som namnet antyder strategiska frågor som fordonsindustrin står inför på kort och lång sikt. Seminariet är riktat mot leverantörer men innehöll även många delar av allmänintresse för alla oss som är intresserade av fordonssektorn.

I följande nyhetsbrev har jag i sann OmEV anda valt ett axplock från några av de presentationerna som berörde elektrifierade fordon, även om många andra intressanta ämnen togs upp under seminariet. En del av presentationerna kommer att läggas upp på FKG hemsida om ni vill veta mer [1]. Fortsätt läsa Automotive Strategy seminar