Kategoriarkiv: –

Vad händer 2018 – Tips på evenemang

18 december 2017 disputation på KTH
Electrochemical Investigation of the Reaction Mechanism in Lithium-Oxygen Batteries

7-11 Januari Washington, D.C 2018 TRB Annual Meeting Organisatör: Transport Research Board

10-11 Januari Linköping Transportforum 2018 Anmälan senast 3 januari 2018 Organisatör: VTI Större svensk konferens allmänt om transportfrågor

9-12 Januari Las Vegas CES 2018 Större mässa om konsumentelektronik. Mycket nyheter från bilföretagen numera.

14-16 Januari Detroit Pressdagar North American International Auto Show – NAIAS (2018) Fortsätt läsa Vad händer 2018 – Tips på evenemang

BEV:s vs PHEV:s

skrivet av Stefan Pettersson (RISE Viktoria)

Vad är bäst, en laddhybrid (PHEV – pluginhybrid) eller batteri-elbil (BEV – Battery Electric Vehicle)? Som mycket här i livet så finns inget entydigt svar på frågan, utan det beror förstås på innebörden i ordet ”bäst”. För någon vecka sedan kom det ut en intressant tysk rapport fritt översatt som ”Koldioxidreduceringspotential för laddhybrider större än förväntat” [1]. Det som är nytt och intressant i rapporten är att en jämförelse har gjorts mellan användningen av PHEVs och BEVs baserat på 73 000 PHEVs och 49 000 BEVs som körts i USA och Tyskland och baserat på denna empiri har en del slutsatser dragits. Jag rekommenderar intresserade att läsa artikeln i sin helhet för mer fakta och bättre förståelse (länk till artikeln ges i referensen och den är gratis att läsa), men återger det mest intressanta resultaten nedan. Fortsätt läsa BEV:s vs PHEV:s

McKinsey: Jämförelse mellan design av batterielbilar

skrivet av Magnus Karlström

För att förstår tekniktrender har McKinsey plockat sönder tio batterielbilar (BEV) [1].

De tio modellerna var 2011 Nissan LEAF, 2013 Volkswagen e-up!, 2013 Tesla Model S 60, 2014 Chevrolet Spark, 2014 BMW i3, 2015 Volkswagen e-Golf, 2015 BYD e6, 2017 Nissan LEAF, 2017 Chevrolet Bolt, och 2017 Opel Ampera-e. 

De tio modellerna står för ca 40% av alla batterielbilar som någonsin producerats.

McKinsey hittade fem slutsatser. Fortsätt läsa McKinsey: Jämförelse mellan design av batterielbilar

Hur nära är världen hållbar mobilitet?

skrivet av Magnus Karlström

Inte alls nära.

Det är bedömningen i rapporten Global Mobility Report (GMR) [1-4], som är skriven av Sustainable Mobility for All initiative (SuM4All) De består av nästan 50 organisationer med bl a Världsbanken och flera organisationer inom FN.

Fram till 2030 kommer persontrafiken (personkm) öka med 50% samt godstrafiken (tonkm) öka med 70% i jämförelse med året 2015 [2]. Det är svårt att få hållbar mobilitet med den ökningstakten.

De gör bedömningen att kostnaden för social exkludering, olyckor, ineffektivitet samt luftföroreningar kommer bli för stor utan en kraftsamling.

GMR är utgiven för första gången nu, men de kommer göra en uppdatering vartannat år från och med nu. Fortsätt läsa Hur nära är världen hållbar mobilitet?

Best practices publik laddinfrastruktur

skrivet av Magnus Karlström

Publik laddinfrastruktur är en fråga om styrmedel. Offentliga aktörer funderar hur de effektivt ska satsa skattepengar på publik laddinfrastruktur för att få fler laddbara fordon.

För dem har The International Council for Clean Transport (ICCT) gjort en analys om utmaningar och best practice för publik laddinfrastruktur [1,2].

De har bl a gjort en statistisk analys av samband mellan tillgång till publik laddning och hur många laddbara bilar det finns.

Analysen är gjord per stad inte per land.

De har hittat en del. Fortsätt läsa Best practices publik laddinfrastruktur

”Trafikverket ska ta elvägen framåt”

”Regeringen ger nu Trafikverket i uppdrag att utreda och redovisa förutsättningarna om elvägar på sikt kan bli en del i det statliga vägnätet i Sverige. Trafikverket ska också hantera den del som rör elvägar inom ramen för det svensk-tyska innovationspartnerskapet.

Syftet med uppdraget är att stödja framtagandet av olika alternativ för tekniska lösningar för elvägar. Det arbetet som sker i Sverige kommer att löpa parallellt med det svensk-tyska innovationspartnerskapet och samarbetet mellan länderna förväntas bidra till förbättrade resultat.

– Nu knyter vi ihop Sverige och Tyskland med senaste tekniken. Tillsammans blir vi ledande i Europa på klimatsmarta och innovativa lösningar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Bedömningar indikerar att elvägar skulle kunna bidra till lägre koldioxidutsläpp, högre energieffektivitet i transportsystemet och minskade transportkostnader. På kort sikt skulle anläggandet av elvägar kunna bidra till att skapa arbetstillfällen och på längre sikt till ökad samhällsekonomisk effektivitet.”

Pressrelease Regeringen